Emiel Dorst is scheepstimmerman

Negen jaar was Emiel Dorst beroepsvoetballer. Een beroepsopleiding had hij niet, maar in zijn voetbaltijd maakte de inwoner van Bruinisse zich nooit druk over wat de toekomst brengen zou.

Achteraf gezien terecht. De 37-jarige Dorst heeft een beroep naar zijn hart. Hij is scheepstimmerman.

Dorst heeft zijn huidige baan vooral te danken aan een sponsor van Kloetinge. Toen de Schouwenaar terugkeerde naar de amateurs gaf Slabbekoorn interieurbouw hem de kans timmerman te worden. Een kans die Dorst met beide handen greep. “Naar school gaan was niks voor mij. Ik kon dit vak in de praktijk leren. Timmeren vind ik heerlijk. Lekker met je handen bezig zijn. Thuis ben ik ook vaak bezig om dingen in elkaar te knutselen.”

Bij Slabbekoorn was Dorst al vaak bezig meubels in te bouwen en dat doet hij nu in Bruinisse ook. Na zes jaar werken op de Bevelanden verkaste hij naar een bedrijf dat zich onder meer specialiseert in het inbouwen van interieurs in schepen.

Dorst repareert, vernieuwt en bouwt nieuwe dingen in. Het is een heel precies werk, preciezer nog dan in zijn vorige baan. Alles moet op de millimeter passen, want in een schip gaat de inboedel bij het minste of geringste rammelen. “Dat alles heel netjes gedaan moet worden, vind ik alleen maar prettig. Ik ben zelf ook een Jantje precies.”

Al met al is de in Oosterland geboren en getogen Dorst nu een echte Bruenaar geworden. Hij woont inmiddels veertien jaar in het dorp, voetbalt er bij zaterdag-tweedeklasser Bruse Boys en heeft er sinds anderhalf jaar ook zijn werk. “Sommige mensen zeggen dat iemand van buiten nooit een echte Bruenaar wordt, maar ik voel me er wel een”, vindt Emiel Dorst.

Bron: pzc