Een kerstboom van negen kratten bier

Kerstboom van bierflessen

BRUINISSE – Het moet nog 5 december worden, maar in Bruinisse zijn ze al bezig met de kerstboom. Met een niet alledaagse kerstboom. Meubelmaker Emiel Dorst gebruikte de groene kleur van een grote bierproducent om tot een bijzonder exemplaar te komen. ,,Van moeder de vrouw moet ie in de loods blijven staan.”

Emiel Dorst heeft een handje van bijzondere maaksels. Zo staat in zijn achtertuin in Bruinisse een bioscoop annex gamehok, een verbouwde bouwkeet met beeld- en speelapparatuur voor zijn kinderen. De voormalige profvoetballer van VC Vlissingen, NAC en RBC, fleurde menig huiskamer of keuken al op met zijn creaties.

Onlangs kreeg Dorst, what’s in a name, van een klant een bijzonder verzoek. Of hij niet een stellage kon maken voor een boom met wijnglazen. ,,Zo ben ik ook op dit idee gekomen. Ik dacht toen: dan maak ik er ook één met bierflessen. Die zijn groen. Ik kan ze simpel halen bij de supermarkt bij ons op het dorp. In één boom gaan negen kratten bier. Het is dus met z’n allen even doordrinken.”

Dorst maakt bierkerstbomen op bestelling . ,,Het maken van deze bierkerstboom doe ik samen met een maat van mij. We zagen zelf de cirkels uit een plaat, daarna schilderen we het frame groen. Dan bevestigen we het lichtsnoer aan de binnenzijde. Pas dan kunnen de flesjes erop worden gezet”, legt Dorst uit.

Klanten kunnen zelf voor lege flesjes zorgen of ze bij Dorst bestellen. Of hij zelf deze boom in huis gaat zetten? ,,Eh nee, in Huize Dorst komt een andere boom te staan. Ik heb er één in mijn werkloods staan. Dat vindt moeder de vrouw beter dan bij ons binnen.” 

Bron: pzc