Bij de mini-bar van Emiel kun je niet naar binnen: te klein

Zelfgemaakte minibar

BRUINISSE – In Bruinisse staat sinds kort een mini-kroeg.  Meubelmaker Emiel Dorst (49) bouwde als hobby een Britse telefooncel om tot bar. ,,Proost.”

Anderhalve meter? Nee, dat gaat niet. De kroeg zelf meet slechts negentig bij negentig centimeter. Het getapte biertje of uitgeschonken wijntje kan eventueel zittend op het voetbalmeubel naast de telefooncel in de werkloods van Dorst genuttigd worden. ,,Ik had dit ding al een tijdje staan. Opgehaald bij iemand aan de andere kant van het land. Tussen alle bedrijven door heb ik er hier in mijn hobbywerkhoek aan lopen knutselen. Eerst wilde ik er een boekenkast van maken en die in de hal zetten. Maar ik lees niet veel. Een wijnkast voor de veranda – de cel is 2,70 meter hoog – leek mij ook een idee. Het is uiteindelijk een bar geworden.”

Houten bierkerstbomen

Niet omdat Dorst zelf een fervent bierdrinker is. Hij is geen overmatig drinker. Hij kan gewoon niets weggooien. Spaarde vroeger Marlboro-pakjes, waarmee heel zijn kamer vol hing, terwijl hij niet eens rookte. Rond kerst vorig jaar maakte hij voor de gein houten bierkerstbomen. ,,Via via kwam ik in contact met een vertegenwoordiger van Heineken. Die bood voor een zacht prijsje deze tap aan. Plus nog enkele frivoliteiten.”

Dorst heeft met zijn kleine kroeg geen bijzondere bedoelingen. ,,Ja, grote groepen van het eiland hier een feest laten vieren”, grapt de oud-profvoetballer. In deze tijd is een thuistap wel handig. ,,Met de familie maken we er gebruik van, maar van mij mogen de voetbalwedstrijden en feesten weer beginnen. Dit weekend zou Concert at Sea zijn. Zonde.”

Dorst heeft al diverse keren een bod gekregen op zijn kleine kroeg. ,,Ik kon hem ook al verhuren aan mensen. Maar dat is een gedoe. Dit ding is van hout en glas. Met staal heb ik niets. Ik verkoop hem nog niet. Volgend jaar word ik vijftig. Bij een mooi feestje komt hij hier zelf goed van pas.”

Bron: pzc